DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) is een bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van nieuwe technologieën ter bevordering van de nationale veiligheid. Zij hebben op een rijtje gezet wat voor mogelijkheden er in 2045 qua technologie zijn. Een voorbeeld van een vooruitstrevende technologie met veel mogelijkheden is de drone. DARPA verwacht dat drones in de toekomst over onder andere kunstmatige intelligentie kunnen beschikken.

Technologieën

Zaken zoals kunstmatige intelligentie en mind-control (het besturen van technologieën met onze gedachten), lijken op dit moment nog onwerkelijk, maar worden in de toekomst een dagelijks begrip in ons leven. Technologie is niet te stoppen, en ook de mogelijkheden met drones zullen zich blijven ontwikkelen. DARPA heeft onderzoek gedaan naar hoe ons leven en de daarbij behorende technologieën, waaronder drones, er uitziet over 30 jaar.

DARPA

De echte knappe koppen werken bij DARPA. Hier zijn wetenschappers constant bezig met het ontwikkelen van innovatieve militaire technologieën. De ontwikkelingen die hieruit volgen, en die in eerste instantie voor militaire doeleinden zijn bedoeld, zijn vaak uiteindelijk ook nuttig op civiel niveau. Neem bijvoorbeeld GPS en het internet, dit zijn zaken die nu onmisbaar zijn in de hedendaagse maatschappij.

Drones

Eén andere technologische ontwikkeling, die tevens grootschalig gebruikt wordt door het leger, is de drone. De drone wordt echter ook op civiel niveau populairder en populairder. De mogelijkheden van deze technologie zijn oneindig. DARPA heeft daarom tevens deze ontwikkeling onderzocht en gekeken wat de verwachtingen zijn van de mogelijkheden in 2045.

Pam Melroy

Volgens Pam Melroy, luchtvaarttechnicus bij het DARPA-team, is het in de toekomst mogelijk om drones te combineren met kunstmatige intelligentie. Dit houdt in dat ze onze bedoelingen begrijpen, daarop in kunnen spelen en daardoor zeer complexe taken uit kunnen voeren. Vergelijkbare systemen kunnen ook in andere voertuigen ingevoerd worden. Er is op dit moment bijvoorbeeld al een prototype van een mind-controlled auto ontwikkeld. mind-controlled-car-auto-gedachtenmind-controlled-car-auto-gedachten

0 Reacties

    Plaats een reactie